Over mij

Ik ben Hildegunn Salberg

De naam Omsyn

Omsyn is een Noors woord en het heeft twee betekenissen: rekening houden met en omkijken naar de ander. Dit zijn punten die het leven van mantelzorgers bepalen maar ook wat ik als mantelzorgmakelaar voor mantelzorgers wil betekenen.

De naam Omsyn heb ik gekozen omdat ik geboren en opgegroeid ben in Noorwegen. In 1992 ben ik naar Nederland verhuisd. Na een aantal jaar als ondernemer in de recreatiebranche, ben ik in 2010 overgestapt naar de zorg. In diverse administratieve functies van een verpleeghuisinstelling heb ik veel ervaring opgebouwd. Hier maak ik dagelijks mee hoe ingewikkeld de wet- en regelgeving is. Voor onze organisatie maar ook voor de cliënten en hun families.

Mijn drijfveren

Omdat ik graag meer voor mensen wil betekenen, ben ik op zoek gegaan naar een beroep waar ik mijn achtergrond kan combineren met persoonlijke dienstverlening. In mijn zoektocht kwam ik ‘de mantelzorgmakelaar’ tegen. Naast mijn ervaring van de zorgadministratie kan ik hierin ook mijn kwaliteiten voluit benutten. Ik ben oprecht belangstellend en luister graag naar mensen. Mijn kennis zet ik graag in om anderen te helpen. Daarnaast vind ik het leuk om zaken uit te zoeken en te regelen. Altijd met een warm hart, maar zakelijk als het moet!

Mijn deskundigheid

Zelf heb ik in het verleden intensief voor schoonouders gezorgd. Als ik toen had geweten dat er mantelzorgmakelaars bestonden, had ik graag een ‘naast mij’ gehad.

Ik heb de post-HBO opleiding tot mantelzorgmakelaar gevolgd en succesvol afgerond. Als lid van de beroepsvereniging BMZM sta ik ingeschreven bij het Registerplein (het kwaliteitsregister voor zorgprofessionals). Door middel van scholing en intervisie zorg ik ervoor dat mijn kennis up-to-date blijft.